onsdag 14 februari 2018

Underskott!

Tydligen är det ett underskott vid vård och omsorg i Lidköping på dryga nio miljoner.. Skulle det vara något speciellt att tjafsa om? Är det inte rent slarv så skjut för tusan till de pengarna..
Man har byggt ett värmeverk, bygger ett ställverk och snart startar den verkliga pengaslukaren reningsverket och då är inte nio miljoner ens kaffepengar.. Blir det en ökning på nio miljoner på något eller några av dessa är det då någon som höjer på ögonbrynen?
Summa summarum för dessa torde ligga på miljarden, minst och så skall Hamnstaden igång.. Men på grund av detta "lilla" underskott skall man nu jaga kostnader.. Minskning av platser på Östhaga är en tanke och att renodla för demensboende.. Piss i havet åtgärder som mindre kostnader för telefoni och IT, smarta digitala hjälpmedel är ett annat.. Skulle det betyda mindre mänsklig kontakt?
Färre placeringar av personer på externa vårdhem utanför Lidköping vill man också.. Kan inte se annat än att det är en försämring på grund av ynka nio miljoner och det under röd-grön regi..
Se för tusan till att lägga en budget för verkligheten, ni anpassar ju de gigantiska byggena efter vad det reellt kostar och fördyringar får ni acceptera.. Vid ansträngningar på ekonomin talas det om skattehöjningar inte att försämra villkor för folk..

Inga kommentarer:

Körkort!

 Numera tycks lite mer udda ting fylla medias artiklar.. Är det inte att systembolaget säljer mer alkoholfritt varför de nu gör det så läser...