onsdag 14 februari 2018

Hovby flygfält reser sig.

Det verkar som om Hovby flygplats börjar bli intressant, där MP ville riva och bygga bostäder..
Kommunen uppger att banan ute på Hovby ska renoveras i sommar och att man inte är främmande för att bygga ytterligare verksamhetslokaler om rätt hyresgäst dyker upp..
Så har vi Big Power Meet där också icke att förglömma tills vissas förtret vilket ger skadeglädje..
Nu vill Air Service Göteborg AB starta verksamhet på Hovby flygplats.. Ett företag skrivs det som idag har sin verksamhet på Säve flygplats och utökar verksamheten i och med etableringen på Hovby. Där ska det öppnas en ny verkstadsdepå för service och teknisk bokföring av flygmaskiner.. Man planerar även att i framtiden en återvinning av uttjänta flygplan.. Måste vara ett slag i ansikte på miljö-mupparna inom MP..
Innan har vi kunnat läsa om att Flexenclosure AB etablerar sig på Hovby flyglats.. Flexenclosure AB utvecklar och tillverkar modulbaserade växel-, data- och energicentra för den globala telekomindustrin. De mobila enheterna kan placeras var som helst i världen där man bygger ut mobilnätet.. Flexenclosure finns i liten omfattning redan i Lidköping men de senaste åren har huvudpunkten varit Vara..
Inga tunga jobb skapande företag men en utveckling åt rätt håll, det vore rent resursslöseri att "plöja" upp banan ute på Hovby.. Ingen tror väl på någon större trafik av flyg därute men att banan finns kan locka i sig själv.. Banan, har den största kapaciteten i Västra Götaland efter Landvetter, kan ta emot riktigt stora flygmaskiner..
När jag var därute och kollade hade Jula sitt affärsflyg med hangar där, inget av de större maskinerna, men ändå, antar de finns där fortfarande.. Kanske fler blir intresserade..

Inga kommentarer:

Telia.

Så skall Telia "justera" priset igen då och det kan väl bara betyda uppåt.. Senast det begav sig var väl när vi alla blev med 100...