lördag 14 oktober 2017

Gonorré

Personligen är man väl inte i riskzonen man har lekt den värsta romen av sig.....
I Västra Götaland konstaterades drygt 100 fall av gonorré under det första halvåret 2016. Motsvarande siffra för 2017 var över 150 fall. Redan nu, när nästan en fjärdedel av året återstår, har fler smittats än under hela 2016 i regionen.. För ca en miljon år sedan då jag tog hyra på båt över Atlanten var det flera av oss som åkte på detta och kan inte påstå det var ett nöje precis.. Läkaren på båten ordinerade Penicillin och en speciell toalett vilket gjorde att alla visste vem som drabbats....
Smittskyddsläkaren inom Västra Götalandsregionen säger att ökningen funnits i några år men tendensen är att det accelererar.. Tidigare har grupperna som fått gonorré och klamydia varit delvis åtskilda sägs det men inte längre.. Det betyder också att fler yngre får sjukdomen och det är inte bra..
Men gonorré är ju relativt lätt att bota och så länge man inte drabbas av syfilis kan man väl ta det ganska lugnt även om gonorré är obehagligt.. Men som sagt för min del är jag inte orolig..

– Min rädsla är att gonorré blir vanligare bland yngre säger läkaren.. Då kommer vi få en snabbare spridning. Det tycker jag att man ser en början till. Man hittar sjukdomen även hos unga tjejer i 20-årsåldern nu. Det var väldigt ovanligt tidigare..
Gonorré var betydligt vanligare på 70-talet. Då smittades ungefär 40 000 per år, vilket innebär att gonorré då ungefär var lika utbredd som klamydia är nu.. Alla som har oskyddat sex kan smittas..
Se där nu fick ni en lektion i sexualkunskap vilket nog är första gången i denna blogg.....

Inga kommentarer:

Slut.

 Ledsen, men på grund av dålig ork kommer bloggen upphöra, i alla fall under en period.