lördag 9 september 2017

Ny scen?

Kommunpolitikerna i Lidköping har haft och har stora våndor vad gäller byggnationer av t.ex. lokaler för allmänheten.. En var det eländiga hanterandet av polishuset där man t.o.m. hade ett vinnande arkitektförslag..
Sedan har innebadet stötts och blött i många år man har även uppmanat oss att åka till Skövde för att bada äventyrsbad om vi inte nöjer oss med vårt enkla badhus som vi fick/får(?) dela med maskar och läckande tak..

Nu återkommer en "klassiker" igen och det är en större scen där pratar man om aulan på De la Gardie som man vill utöka.. Omfattande renoveringar skrivs det om.. Kultur och fritid vill ha en större scenyta, cirka 120 kvadratmeter, men nöjer sig med 300–400 sittplatser.. Utbildningsnämnden har en önskan om 700 sittplatser för att kunna ha årskursgemensamma samlingar. De båda vill att lokalen tillgänglighetsanpassas och det vore väl mycket underligt annars..
Ett tag framfördes åsiker om att gamla Vestas gjuteri nere vid hamnen skulle göras om till en stor scen, men det dog ut snabbt och har inte hört det igen..

Att vi skulle få ett bra "tillgänglighetsanpassat" badhus i stil med äventyrsbad i denna satd är nog inte att tänka på.. Nu skall ju först pengaslukaren hamnstaden med tillhörande reningsverk byggas vilket tar stor kraft och prestige..
Där får vi höjda VA-avgifter som tack och det kunde väl alla begripa.. Men ett behov av ett reningsverk hade väl kommit förr eller senare ändå men frågan är om man inte kunnat åtgärda det gamla på något sätt.. Men när ett område fylls av prrestige är det svårt då flyttar man även företag..

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...