torsdag 27 juli 2017

Drönare kan användas igen.

Drönare dem man använder att flyga med har stort användningsområde men höll på att ta ände med förskräckelse då HD jämställde drönare med övervakningskameror och som alla vet blott Sverige svenska krusbär har.. Är väl hysterin över integriteten förmodar jag..
Men man tog sitt förnuft till fånga.. Den 1 augusti i år blir det fritt fram att använda drönare i Sverige igen utan att de klassas som övervakningskameror..
Så nu vill Jordbruksverket flyga med drönare över jordbruks-, åker- och betesmark och fotografera och filma i testsyfte, för att ta reda på om drönare kan användas för att underlätta inspektioner och dokumentera mark..
Jordbruksverket vill utföra testen i Jönköpings, Västra Götalands och Skåne län. Det ska ske dagtid under vardagar och under fältsäsong, vilket är mellan april och november kan vi läsa..
Drönarna ska användas för att se om de regler som finns för stöd till jordbruksmark följs.. "Det handlar om att skötseln ska vara korrekt och att arealerna ska granskas säger man.."
Kan väl inte vara så kontroversiellt då de som har rent mjöl i påsen inget har att frukta, snarare tvärtom så får man agera på lika villkor mot dem som inte upprättar ärliga handlingar och på så sätt får en fördel..
Skall man köpa det senaste så bör det göras utan att man fixar det genom bluff och båg..

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...