tisdag 27 juni 2017

Mässlingen.

Ut i Europa på semester? Har ni med små barn så skall ni nog överväga vaccination..
Speciellt om ni tänker er till Italien, Belgien och Rumänien länder där man har konstaterat en hög andel mässlingsfall i förhållande till folkmängden under det senaste året..
I de flesta länderna inom EU finns det mässling även Tyskland och England enligt ECDC, European Centre for Disease prevention and Control..
En smittskyddsläkaren i Västra Götalandsregionen säger - "Jag förstår inte hur man vågar åka med så små barn ovaccinerade till Sydeuropa. Jag tycker det är fullständigt oförsvarligt.."
I flera europeiska länder är vaccinationsbenägenheten låg och inte som i Västra Götalands regionen där ca 97 procent av barnen får vaccinationerna i barnvaccinationsprogrammet..
Därför är det betydligt fler fall av mässling i dessa länder än här.. Med så många som vaccineras så kan det inte vara någon större risk att vaccinera sitt barn, det skulle ha märkts för länge sedan..

Inga kommentarer:

Stadståget.

Undrar i princip varje år om turisttåget som utgår från Kronocampingaen och kör runt i stan genom Limtorget åter skall dammas av.. Idag kör...