lördag 20 maj 2017

Målarstrejk.

Flera fackföreningar har kommit överens med arbetsgivarna och tecknat avtal men inte Måleriförbundet..
Onsdagen den 17 maj la målarna ett tredje strejkvarsel. Varslet kom som ett svar på en spegelblockad som Måleriföretagen meddelat med anledning av fackets andra varsel om strejk och blockad på tisdagen. Senare samma dag svarade Måleriföretagen med en ny blockad, varpå facket återigen la ett varsel - det fjärde i ordningen.. Hängde ni med? Undrar om ens medlemmarna gör det..
Den 30-april löpte nuvarande kollektivavtal ut och den 15-maj inleddes nya.. Efter det har alltså målareförbundet valt att lägga ut ett strejkvarsel den 30-maj klockan tio på morgonen..
Förra gången det begav sig blev det två veckors strejk.. Förra avtalsrörelsen slutade i konflikt på måleriområdet. Då var det främst frågan om branschens mätningsavgifter som var en stötesten..
Nu är det för att arbetsgivarna vill ha flexibel arbetstid och kunna förlägga arbetstiden mellan 05.00–20.00, efter att först ha diskuterat med den enskilde arbetstagaren..
Just nu träffas man inte alls och händer det inget snart är strejken ett faktum.. Arbetsgivarnas lockout är tänkt att träda i kraft den 29 maj klockan 10.00 på de företag och de arbetsplatser som omfattas av fackförbundets varsel.. Måleriföretagens tredje strejkvarsel är tänkt att träda i kraft den 30 maj klockan 10:00..
Vet inte vilka som är uttagna i strejk i Lidköping men nationellt är Simonssons(Salanders) uttagna så där drabbas väl Lidköping.. Det andra stora i stan PP:s måleri har jag inte hört något om.. Vi får se..
Uppdaterat..
Knappt hade jag skrivit detta förrän det meddelas att strejken är avblåst..

Inga kommentarer:

Meningslöst!

Man kan undra om någon finner ett nöje i att klottra på fasader det är inte ens snyggt.. Likadant när man kastar skräp runt sig där man be...