lördag 20 maj 2017

Dålig plaståtervinning.

Här i stan och på många andra kommuner är det ett evigt prat om återvinning, om nedskräpade återvinningscentraler de där som står utplacerade på olika ställen i kommunerna.. Värmeverket har anklagats tippa farlig aska ute på Kartåstippen..

Vi i hushållen får mer eller mindre genomtänkta lösningar i färgglada broschyrer, men det visar sig både nu och innan att när hushållen lämnat sitt sorterade avfall så sköts det hela inte rätt.. Det är något vi aldrig får läsa om i de glassiga broschyrerna från kommunen om hela kedjans ansvar..
Det har slagits larm om att en stor del av plastförpackningarna som sorterats ut för återvinning går till förbränning. Men det anklagade företaget Swerec menar att uppgifterna är överdrivna.. Men sanning är att man inte kommit upp till utlovad återvinning av plast..
Det får vara motiverade ursäkter eller undanflykter men det finns massor att göra efter vägen till slutförvaring, förbränning eller återvinning..
Otaliga är de bilder vi fått se om överfulla containrar här en av förpackningar vid Fredrikdalsskolan så arbete fodras från alla håll inte bara från hushållen..
Arkivbild.

Inga kommentarer:

Shoppingälskande människor sökes.

Vi kan läsa att "Vill du vara med i Kanal 5:s stora succéprogram Ullared? Produktionsbolaget letar efter shoppingälskande människor som...