fredag 26 maj 2017

Köpmännens marknad.

Idag är det köpmännens marknad på Nya stadens torg med omnejd det syns på vädret för det är perfekt som vid de flesta gångerna..
Var ute lite och åkte både med bil och cykel.. Bil när jag måste handla lite mer skrymmande.. Och vilken trafik, inte minst vid den vanliga bromsklossen, leden förbi Änghagens handelsområde och massor kom från vägen där man kan svänga in från Götene-hållet.. Vilket sedan proppade igen hela leden plus tillfartsvägar.. En föraning vad som kommer att ske vid motorevenemanget..
Men det är något man får dras med om vi inte skall leva i Törnrosa-slottet och sova lugnt och stilla hela tiden.. Får man göra på ålderdomshemmet men inte i en aktiv period..
Att försöka få parkering med bilen runt centrum var inte att tänka på, fann du någon efter klockan elva så köp en lott, kanske det fanns någon på en parkeringsplats med avgift..
Det var även full vid cykelställen men en cykel kan man ställa lite varstans utan risk för lapplisa.. Cykelställ är lite för täta mellan spåren, styren krokar i varandra, vilket gör att det ofta blir vartannat ställ..
Så idag var det nog lika knökat vid cykelställen som på bilparkeringen men som sagt så finner man lätt en annan plats för cykeln..

På marknaden fanns det lite även om det är likartat varje år, nytt var "Radio Treby" tror jag.. Så fanns det leksaker både för unga och gamla barn..

Inga kommentarer:

Stadståget.

Undrar i princip varje år om turisttåget som utgår från Kronocampingaen och kör runt i stan genom Limtorget åter skall dammas av.. Idag kör...