onsdag 22 februari 2017

Tessla till Trollhättan?

ttela skriver: "Att Sverige och Trollhättan kan vara ett alternativ för Tesla, har en grupp, där bland annat Business Sweden ingår, framfört till det amerikanska företaget. Detta uppger flera källor till P4 Väst..
Branschorganisationen Fordonskomponentgruppen ska också ha varit delaktiga i kontakten med Tesla redan under försommaren i fjol..
Ett argument som talar för Västsverige är att det redan finns en utbyggd infrastruktur med fordonstillverkning."

Det var väl en del från vår stad som jobbade på gamla SAAB och även viss komponenttillverkning fanns här t.ex som det då hette Armco har jag för mig.. Kanske det finns några som kan tänka sig att pendla till Trollhättan igen.. Förhoppningsvis stannar de då kvar här för vi har inte råd med sämre befolkningstillväxt.. Vilket inte tycks oroa vissa kommunalpolitiker..
Men om man väljer Sverige är en helt annan sak. Så har man ju sin nya president Trump att ta hänsyn till, han som vill föra en stark protektionistisk politik enkom för USA.. Vilket inte lär gynna något land..

Inga kommentarer:

Stadståget.

Undrar i princip varje år om turisttåget som utgår från Kronocampingaen och kör runt i stan genom Limtorget åter skall dammas av.. Idag kör...