onsdag 22 februari 2017

Tingshuset ur malpåsen.

Vi kan läsa att åter har Almqvist kunnat hyra ut lokal till en kommunal-landstings ansluten organisation.. Det var de som letade upp oss och kom med en förfrågan säger fastighetsägare.. Varför man måste tydliggöra det vet jag inte..
Nu är det barnmorskorna som skall hyra en bit av gamla tingshuset något som man tydligen haft som önskemål en tid.. Kanske inte just tingshuset men att komma under samma tak..
Varför just tingshuset skulle vara speciellt lämpat vet jag inte, kanske man fick ett tillfälle och en tanke utvecklade sig .. Centralt är det men om det är en så praktiskt plats vet i tusan, men det är väl något folk vänjer sig vid.. Folk måste dit var än det ligger, ungefär som systembolaget..
Nu är det väl beslutat och i och med att staten tog ifrån oss den verksamheten som flera andra statliga, här som en Tingsrätt så blev detta hus tomt. Och huset är snyggt att kolla på och de som köper lägenheter där får både en central miljö samt nära till barnmorskan om så behövs.. Nära till många butiker såsom en statlig sådan, men smakar det lär det kosta..
Hit kommer väl då Guldvingens- och Ågårdskogens barnmorskemottagningar med personal att flytta.. Om det blir en förbättring mot nuvarande för "patienter" återstår att se..
Arkivbild.
Men som alltid när det gäller byggnation så tar det sin tid, först nästa år kan det bli aktuellt då man flyttar in samtidigt som lägenhetsinnehavarna.. Om man får uthyrt vill säga, Lidköping har ju inte precis rosat marknaden över inflyttade..

Inga kommentarer:

Nivån i Vänern.

Tyckte väl när jag gick efter Vänerkanten vid Framnäs att nivån såg låg ut och så läste jag att man i förebyggande syfte hade ökat utsläppst...