torsdag 16 februari 2017

Nygammalt polishus!

Snart är det dags för polisen i Lidköping att flytta från gamla Skattehuset till sina ordinarie lokaler och slut skall väl transporterna då var att köra folk till cellerna i Skövde..
Det har varit en ordentlig cirkus med polishus i denna stad med arkitekttävling och visning i Sockerbruket och där polisledning och kommunpolitiker har tjafsat om bland annat placering.. Vilket utmynnade arkitekttävling till trots i en upprustning av nuvarande polishus..
Så, byggstart för denna kostym som blev en tummetott var i december 2015 och inflyttning är beräknad till januari 2017 skrevs det.. Men det blir väl lite fördröjd är det inte i mars?
Serneke vann anbudet för Polishusets 3800 kvadratmeter som har renoverats och byggas om och 760 kvadratmeter som ska byggas till.. Där är det alltså inte långt kvar till invigning..

Men ingen vila för polisen i Västra Götaland.. Till hösten är det dags för en uppfräschning av polishuset i Trollhättan. Under fyra månader kommer stora delar av huset byggas om.. Så även där blir det en del omfördelning där också.. Under hösten kommer receptionen i Trollhättan hållas stängd, inre befäl kommer vara stationerad i Vänersborg och arresten i Trollhättan kommer inte att användas alls under ombyggnationen.. Där som i Lidköping blir det "bussning", men till Vänersborg.. Antar man har plats, annars får man väl bygga modulhus......
Vad gäller Lidköping skall väl man tillsammans med ett "nytt" polishus försöka ge en extra bonus i form av någon slags samverkansöverenskommelse.. Särskilt fokus läggs på trafikanter som bryter mot trafikregler samt otrygghet på kvällar. Avtalet gäller från 2017-2019.. Jaha? Det trodde jag man redan hade implementerat..

Inga kommentarer:

Glutenfri inte bättre.

Man blir irriterad på detta tjafs om glutenfri mat i reklamen.. En orsak är för att man kan ta bättre betalt.. Många tror att det är nytti...