torsdag 16 februari 2017

Svår halka.

Under torsdagen drar ett regnområde in över delar av Västsverige (Västra Götaland, Bohuslän, Dalsland).. Och denna morgon var det mycket halt på vägen.. Jag dristade mig till att ta mig en cykeltur och det var till att hålla tungan rätt i mun..
Under förmiddagen fortsätter regnområdet upp över Värmland och orsakar även halka där. Ishalkan som drabbar Västsverige under morgonen är förrädisk då den inte syns..
Det var vid strax före nio som jag var ute och då var det halt, åkte och tog en fika, efter den fikan var klar då vi suttit och ljugit nästan två timmar, på den tiden hade den värsta halkan försvunnit och vägarna började bli normala..
Enligt prognosen väntas det tidvis regn under hela torsdagen, men när temperaturen kryper uppåt senare på dagen minskar också risken för halka.. Halkan har redan börjat att försvinna, men pass upp därute det kan finnas fläckar.. Har själv dragit bakhuvudet i på en promenad med sjukhusbesök som följd, som tur gick det bra..
Kan säga att det går fort och man hinner inte att reagera så mycket och fallet blir högre om du cyklar.. Dessutom just denna morgon hade dubbdäck på bilen varit det bästa..
Men vi är idag en dag närmare våren......

Inga kommentarer:

Stadståget.

Undrar i princip varje år om turisttåget som utgår från Kronocampingaen och kör runt i stan genom Limtorget åter skall dammas av.. Idag kör...