onsdag 18 januari 2017

Strandskydd.

Det skrivs mycket om strandskydd nu för tiden och "Vill se mjukare tolkning av strandskydd".. Så tar man upp exempel på där strandskydd hindrat någon byggherre att bygga.. Man påstår att ett ärende gick fel i Sjölunda där man planerade för 50 lägenheter och kommunen var positiv men Länsstyrelsen sade nej.. Företaget backade då från planerna..
So what? Låt dem backa hur mycket de vill, kunde man inte tänka sig att flytta till det som stipuleras så bygg någon annanstans, det finns säkert andra som bygger och speciellt i Sjölunda.. Kommunrepresentanter, gnäll inte..

Börjar man nagga i kanten på strandskyddet så kan man snart ta hela handen, så Länsstyrelsen gör absolut rätt i att hålla hårt på det som gäller..
Vänerblick gick att bygga trots strandskydd om ett företag vill ha undantag får man väl ansöka om det.. Vill de inte så dra...
Arkivbild.
Man skall vara väldigt försiktig med att ropa om försämrat strandskydd det kan straffa sig i längden.. Det finns skrupelfria människor och företag därute som genast tar sin chans, många gånger för egen vinnings skull.. Vi har så kort sommar att varje oas skall kunna besökas av allmänheten utan att man känner att man tränger sig på.. Fatta det. Sedan skall privata områden respekteras.. Även de som har godkända område till vattnet..
Arkivbild.

Inga kommentarer:

Nivån i Vänern.

Tyckte väl när jag gick efter Vänerkanten vid Framnäs att nivån såg låg ut och så läste jag att man i förebyggande syfte hade ökat utsläppst...