fredag 27 januari 2017

Liseberg statsar stort.

Nu ska Liseberg ta upp kampen med Disneyland. På onsdagen gav kommunstyrelsen klartecken till Jubileumsprojektet, en jättesatsning värd 2 miljarder kronor står det att läsa i GP.
Liseberg vill bygga ett nytt hotell samt en vattenpark och man har ca tre hektar mark vid södra entrén som man kan bygga på..
Man vill konkurrera med Disneyland säger man likväl som med Gröna Lund och Tivoli i Köpenhamn.. Ca 600 000 besökare tror man sig kunna locka extra genom detta plus ett stort antal hotellnätter.. Undrar verkligen om en vattenpark har den dragningskraften som lockar över en halv miljon nya besökare.. Mer siffror, man beräknar att ca 500 miljoner kronor mer kommer att spenderas av dessa extra gäster..
Ja det är stora siffror och en gissning.. Då får man också be till vädergudarna också inte minst för vattenlekarna..
Äventyrsbadet ska ha enligt GP:
Kapacitet för 2 800 samtida gäster.
Åtta upplevelsepooler.
Tio vattenrutschkanor.
Två vattenlekplatser.
Relaxområden.
Restaurang med 400 sittplatser..

Jag är numera till åren kommen för Liseberg men man har haft en hel del roligt där, inte minst på skolresorna dit och med barnen.. Inte kan väl satsningen göra saken sämre, men det är inte säkert det blir succé heller..

Inga kommentarer:

Meningslöst!

Man kan undra om någon finner ett nöje i att klottra på fasader det är inte ens snyggt.. Likadant när man kastar skräp runt sig där man be...