fredag 7 oktober 2016

Ny verksamhet i Tingshuset.

Sedan staten åter utarmade Lidköping och som med mycket annat flyttade Tingshuset till Skövde har det stått tomt.. Staten sålde av det sedan gav de fan det hela..
Men nu har tydligen Fyrkantens förvaltning sökt lov att ändra tingshuset i Lidköping till daglig verksamhet och kontor för Vård & Omsorg..
Räcker det inte med det kontoret på Skaragatan? Och på andra ställen i kommunen? Kanske ännu en kommunal special-beställning enkom för Fyrkanten? Man tycks ha en symbios där eller kanske ett sambo förhållande..
Är det inte bättre att bygga ut kommunalkontoret på Skaragatan? Det är väl trångbott redan. Höj det med en våning. För det är väl åt enda hållet man kan bygga ut med en sådan dum placering av ett kommunalhus, där man tydligen inte på den tiden trodde på Lidköpings expansion..
Men nu har Lidköping massiva kostnader för reningsverk, ny kraftstation, har byggt nytt värmeverk och på önskelistan ett nytt badhus med mycket mera.. Så badhuset väger lätt för politikerna det lär vi inte få något nytt det närmaste decenniet eller decennier..
Nu skall kommunen även ut med pengar för vissa vägprojekt, betala för motorvägsbygget på E20 genom Skaraborg ca 80 miljoner och nu ett antal miljoner för vägen bortom Skararondellen och till rondellen vid Källby mot Dafgårds.. Betala lite för utbyggnad till tågverkstad vid Sockerbruket och en drös med skolor av olika format.. Allt med våra stackar kommunala skattekronor.. Är det detta som kallas utveckling?
Om man får tro uppgifter så skall tydligen någon form av verksamhet med "Vård och omsorg" husera här.. Har man fått försäkringar från kommun? Kan väl inte bli någon billig hyra där! Vi får väl kanske läsa om hur det är tänkt..
Arkivbild.

Inga kommentarer:

Glutenfri inte bättre.

Man blir irriterad på detta tjafs om glutenfri mat i reklamen.. En orsak är för att man kan ta bättre betalt.. Många tror att det är nytti...