tisdag 6 september 2016

Vår kära mage.

Frukt, baljväxter och grönsaker ses ofta som något nyttigt. Men har du känslig mage kan det vara rena rama mardrömmen skrivs det.. Och man räknar upp några som kan irritera magen..
Flera frukter, baljväxter och grönsaker innehåller tydligen ämnen som naturligt jäser i magen och skapar kaos om du är känslig - så kallade fermenterbara kolhydrater, inte för att jag vet vad det är..
Men följande kan irritera en känslig mage:
1. Avokado & blomkål.
2. Lök & vitlök.
3. Äpplen.
4. Vattenmelon.
5. Cashewnötter.
6. Bönor.

För min del verkar det vara lungt, äter väl det mesta på denna lista och har väl inga större problem med magen.. Att bönor bildar "gaser" det är väl allom känt och man bör nog undvika dessa innan man skall på kalas..

Men det finns det som man enligt uppgifter kan äta utan att vara orolig och det är:
* Apelsin.
* Banan.
* Kiwi.
* Jordgubbar.
* Hallon.
* Blåbär.

Det är väl en sanning med frågetecken vad gäller jordgubbar.. Må vara att ekologiskt odlade jordgubbar är bra men Jordgubbar är ett av de livsmedel som besprutas mest i både Sverige och andra länder.. Och det kanske inte är så bra..
Både Hjertbergs, Willys och COOP och andra har dignande avdelningar med grönt o bär plus det djupfrysta så det finns mycket att välja på.. Har ni en "sur" mage som ni inte vet vad det kommer ifrån kanske ni skall tänka er för innan ni handlar på dessa avdelningar om man får tro dietisten i Expressen..

Inga kommentarer:

Meningslöst!

Man kan undra om någon finner ett nöje i att klottra på fasader det är inte ens snyggt.. Likadant när man kastar skräp runt sig där man be...