tisdag 27 september 2016

Miljön igen.

Miljö är viktigt i fall t.ex. luften där vi bor och arbetar även vad gäller kvalité på mat och vatten samt påverkan på djur.. Så finns hela den sociala miljön..
Men så finns det eviga tjatet om den globala uppvärmningen hur-var-när den inträffar eller fungerar. Sverige är i detta fall det mest hysteriska landet och vill gärna bestraffa genom "pålagor" de medborgare som inte följer staten eller kommunernas miljömupp agenda, hur korkad det än är.. Har du inte råd med en dyr miljöbil så skall du helst inte ha bil

Lidköping är lika goda kålsupare som andra kommuner i tjafset om miljö och även om det inte märks för gemene man och kvinna så skall det nämnas miljöarbete i parti och minut..
Då kan man slå sig för bröstet och visa på listan över Sveriges miljöbästa.. Lidköpings kommun hamnar på plats 27 av 290 i årets kommunrankning. Det är en förbättring jämfört med plats 42 i förra årets rankning.. Länsplacering: 6 av 49 i Västra Götalands län..
Men satsningen på biogas ute vid Kartåsen gick inte så bra.. VTI(Statens väg- och transportforskningsinstitut) var inte när det begav sig helt positiva till biogas som alternativ till drivmedel. VTI påpekade att kostnaden är för hög och klimatnyttan tvivelaktig. Orsaken är så enkel som att biogasen inte räcker till. Biogasbilen kostar dessutom mycket mer.. Men det hindrade inte ansvariga att slå sig för bröstet och prata om miljövinst..
Nu har Göteborg dragit sig och även Lidköping får sälja sin andel med förlust, men en miljövinst är det..
Till saken hör att hela Sveriges utsläpp i förhållande till omvärlden är 1,5 PROMILLE!!! Hur stor påverkan har då lilla Lidköping? Men det är tanken som räknas!! Och vi får betala för den..
Med buller och bång invigdes den med stora ord om dess framtid.. Den finns väl kvar vad jag förstår men mycket mer är det väl inte..

Arkivbild.

Inga kommentarer:

Ny butik till Skara.

Både Framnäs och Änghagen kämpar med tomma lokaler.. Framnäs fick sorgebarnet f.d. EM möbler uthyrt efter lång tid till "EM" möble...