söndag 28 augusti 2016

Polisiär närvaro.

Polisen i Skara ökar sina öppettiderna - från en dag till fem dagar i veckan.. Men skall man söka pass får man åka till Skövde eller Lidköping..
Och det är väl bra att en organisation som är till allmänhetens tjänst respekterar folks önskemål.. I Lidköping pågick under en tid rena skämtet med en ny polisstation med arkitekttävling och käbbel om placering av det nya polishuset.. Man hade till och med en utställning i Sockerbruket.. Men av det blev det inte ett smack..
Nu renoverar man istället det gamla med en tillbyggnad som vad jag förstod skall bli personalutrymme och matsal.. Kan man då lita på att vi får ha kvar en polisstation i stan? Det tyder på det men med statliga myndigheter och Lidköping så kan man inte vara säker.. Staten och dess monopolföretag behöver inte bry sig så mycket om service.. Enbart om de får medial uppmärksamhet kan man vakna upp för en stund..

Patrullerande polis hör väl inte till vanligheterna i stan, jag ser då dem sällan patrullerande i alla fall, även om jag lyckades fånga en bild.. Patrullerande polis ger ett mer lugnande intryck för medborgarna.. Men det är väl inte prioriterat..

Arkivbild.

Inga kommentarer:

Shoppingälskande människor sökes.

Vi kan läsa att "Vill du vara med i Kanal 5:s stora succéprogram Ullared? Produktionsbolaget letar efter shoppingälskande människor som...