lördag 2 juli 2016

Sjukhusmuseet

Det har blivit bråk om det lilla sjukhusmuseet som ligger vid gamla infarten till sjukhuset.. Har aldrig varit därinne men det sägs innehålla föremål från sjukhushistorien eller tydligen har innehållit då man smugit ut innehållet i skymundan av någon anledning och slängt ner det i någon källare på sjukhuset.. För att kunna riva huset förmodligen.. Då kan man inte få känslan av museum.. Har rönt riksintresse med reportage..

Det är ett knepigt tänk att riva en byggnad som absolut inte på något sätt misspryder sin plats eller är fallfärdig för att få ett litet antal parkeringsplatser.. Och i vanlig ordning ställer sig företrädare för "makten" kallsinniga till att bevara med allehanda ursäkter.. Enligt ställföreträdande sjukhuschef, är det inte ens en museisamling eller ett museum, det är en byggnad.. Då kan väl för tusan byggnaden få stå kvar och om sjukhuschefen inte vill kalla det museisamling så får det väl stå för henne.. Folk kanske sätter sakerna i samband med det..
De som är intresserade av sjukhushistorien hänvisar sjukhuschefen till medicinhistoriska museet i Göteborg, kanske hon skulle hon skulle förpassas till historia..
Huset får inte stå kvar har stofiler i Mark- och miljödomstolen bestämt och de förordar då tydligen parkeringsplatser..

Inga kommentarer:

Shoppingälskande människor sökes.

Vi kan läsa att "Vill du vara med i Kanal 5:s stora succéprogram Ullared? Produktionsbolaget letar efter shoppingälskande människor som...