fredag 3 juni 2016

Strejk på Gekås?

Vet att många Lidköpingsbor gärna åker till Gekås varuhus för att handla, hör inte till dem själv, har faktiskt aldrig varit där..
Men nu när den allra största rusningen till Gekås bara är några veckor bort, så kan det bli strejk..
Alla städare som håller Gekås rent kan gå ut i strejk om två veckor, enligt P4 Halland..
Anledningen skall vara att fackförbunden Fastighetsanställdas förbund och Seko varslar om strejk sedan man inte kommit överens med arbetsgivarsidan om ett nytt kollektivavtal, då brukar det bli så här..
Städarna på Gekås är anställda av en extern firma.. – Vi har ett avtal med en leverantör och det är deras personal som blir uttagen i blockad, säger Gekås..
Parterna har alltså fortfarande några dagar på sig att komma överens för att strejk ska undvikas. För Gekås finns det inte så mycket att göra åt den uppkomna situationen säger man.. Kanske man kan acceptera lite högre lön till städarna?
– Vi städar varje dag och det är klart att det måste vara rent och snyggt när våra kunder kommer. Det är en sanitär fråga meddelar Gekås. Ja och inte minst toaletterna, sätta in egen personal som städar är väl inte tillrådigt.. Men som sagt, det är ingen strejk ännu, så Lidköpingsbor som tänkt er dit kan leva på det hoppet..

Inga kommentarer:

Satsningar på försvar.

  Försvarets budget ska ökas med 52,8 miljarder kronor fram till 2030, föreslår Försvarsberedningen.. Satsningarna ska bland annat gå till u...