fredag 3 juni 2016

Öppna broar igen.

Nu kan vi läsa om en arkitekt-skribent som åker runt i Skaraborg och ger sin syn på stadskärnorna och det får han väl göra..
För Lidköpings del tar han upp Lidan och det eviga tjatet om "öppna broar".. -"Det var bättre förr.. Sedan Järnvägsbron byggdes 1984 kan inga skutor längre nå inre hamnen.. Att öpnna broarna igen är förenat med jättekostnader Men Mark Isitt menar att på längre perspektiv skulle det löna sig"..
Jaha, på hur lång sikt då? Med tanke på att perioden för båtar i inre hamnen är kort och att skutornas tid sedan länge är förbi.. Dessutom är inte Lidköping det första valet precis som båtturister väljer utan då Kållandsö eller Kinnekulle..
Att det skulle löna sig med en mångmiljonkostnad för en kort period varje år låter magstarkt, kanske då om hundra år. Då kan dessa pengar användas till mycket annat vid Lidan som lockar betydligt mer folk än båtturister under tre månader.
Broarna finns där inte mycket att göra åt.. Om det var bättre förr? Det tror jag inte för ett ögonblick på.. Då fanns det andra förutsättningar och skeppen som trafikerade fanns där. Kasta ut miljoner och åter miljoner på några månaders eventuella turistbesök från sjöhållet är inte ekonomiskt försvarbart..

Inga kommentarer:

Pressat boende.

 Jag läste om eländet hyresgäster fått på grund av oseriös byggfirma när de fått leva länge på en ofärdig arbetsplats med inplastad byggstäl...