måndag 27 juni 2016

Nya järn i elden från AB Bostäder.

Jag vet inte hur många järn i elden AB Bostäder har när det gäller att nyproducera lägenheter, det går inte många dagar emellan som vi får läsa om nya köp och nya framtidsvisioner..
Kanske några mer borde intressera sig för att öka takten, risken finns väl annars att AB Bostäder kan drabbas av det som Frenbo sägs ha gjort med Burger King bygget "vi har inte haft tid för det bygget"!!! Meddelade man via NLT..
Det är inom de närmaste åren vi behöver nya lägenheter, det skall väl byråkratiskt inte vara så mycket svårare än att fixa boende för asylsökande, vilket poppar upp i snabb takt..
Senast köpte man huset på Torggatan alldeles intill Rörstrandsleden som man skall bygga om eller riva för nya lägenheter.

Nu har man köpt den gamla magasinsbyggnaden mellan/runt Särmarksgatan och Mellbygatan, vilket varit på gång sedan en tid, som man också har visioner om att bygga lägenheter på.. Helt nya byggnader eller renovering.. Där i området fanns också mot Mellbygatan en gång i tiden AKO möbler som vi lite äldre kommer ihåg..
Så det är mycket nu men ack så få med spaden i jorden.. Det som PEAB bygger då vid Tusenfotingen där pizzeria Roma ligger, där det sägs att ackordsförhandlingarna brutit samman, kanske har löst sig nu..
I detta område bakom/sidan av Systembolaget lär det inom en "framtid" bli lite annan stadsbild i form av nya hus och renoveringar.. Om det blir innan Hamnstaden påbörjas återstår att se.. Kanske man nu skall beta av det man har..

Arkivbilder.

Inga kommentarer:

Kavrg-brist.

  Kvarghyllorna ekar tomma i flera matvarubutiker i Lidköping.. Ingen hade räknat med en sådan stor efterfrågan på just kvarg  – Det är bris...