lördag 11 juni 2016

Lidköping har billigast elnät.

Nästan för bra för att vara sant.. Enligt senaste Nils Holgersson-rapporten så har Lidköping den lägsta elnätsavgiften i Västra Götaland... Tabellen som länkas till är en aning svårläst..
Inte bara billigast utan har även sänkts det senaste året med 4,1%.. Lidköping rangordnas i riket på tredje plats.. Undersökningen är beställd av Hyresgästföreningen..

Vi kan läsa: "Elnätsavgifterna fortsätter att öka, trots statlig prisreglering. Årets Nils Holgersson-undersökning visar att avgifterna i snitt ökar med hela 6,0 procent i år. Elnätsavgifterna höjs betydligt mer än konsumentprisindex som för närvarande i stort sett är oförändrade (0,3 procent mätt som förändring i KPI mellan mars-värden för 2016 och 2015)..
Vi får väl tacka Lidköping kommun som bryter mot trenden och ger oss "billig" elnätsavgift.. Om det ändå kunde sprida sig till Fortum som i mitt fall och andra aktörer på elmarknaden..
Nu får vi hoppas politikerna håller sig runt här och inte tar "billigheten" som en ursäkt för att höja.. Det finns ju så många andra "taxor" att ta hänsyn till också..
I Skaraborg har Falköping gått åt rakt motsatt håll och höjt mest i regionen med 31,7 procent..

Inga kommentarer:

Blockad.

 Nu när det övertidsblockad för vårdpersonal och naturligtvis får Lidköpings sjukhus i vanlig ordning dra det kortaste strået då avdelningar...