tisdag 3 maj 2016

Nya Hisingsbron.

Snart kommer ödestimman för Vänerns sjöfart eller i alla fall ett slag mot den då skall man med all säkerhet ge Göteborg klartecken att starta upp lågbron över Göta älv.. Och det enbart av egoistiska Göteborgsskäl.. Ett av de mest korkade argumenten jag läst var att bron behöver vara så låg för att man skall kunna cykla över den.. Vi får hoppas detta korkade argument inte har avgjort beslutet..
Att man med fina ord från mark- och miljööverdomstolen vid Svea hovrätt i Stockholm kommer att be oss dra åt pipsvängen runt Vänern att inte besvära det stora Göteborg och dess politiker med sådana bagateller är väl helt klart.. Vad gör våra politiker då här runt Vänern? Kryper snällt till korset?
Ale kommun överklagade detaljplanen för den nya Hisingsbron. Mark- och miljödomstolen avslog detta överklagande. Men på onsdag beräknas domen komma i ett mycket större och mer omfattande mål och den är väl förväntad och given..
Det är Ale plus sju Väner-kommuner som har överklagat till den högre instansen Mark- och miljööverdomstolen. Kommunerna menar att den lägre brohöjden, som den nya bron ska få, stör fartygstrafiken på älven och till och från Vänern. De klagande kommunerna är Ale, Götene, Gullspång, Karlstad, Kristinehamn, Lidköping, Mariestad och Vänersborg. De vill behålla nuvarande seglingsfria höjd... Känn er blåsta när överhögheten från de största städerna talar..
Runt Vänern bor ju bara ca 263 000 människor vad är det mot Göteborgs 549 000 då staten och dess lakejer alltid går efter störst är bäst..

Inga kommentarer:

Satsningar på försvar.

  Försvarets budget ska ökas med 52,8 miljarder kronor fram till 2030, föreslår Försvarsberedningen.. Satsningarna ska bland annat gå till u...