fredag 15 april 2016

Trollingfiske synas.

Det är väl som sagt i våra trakter Vänern som berörs och det är ju en stor sjö med flera klubbar för trollinfiske vad nu det är man skall kolla..
I samarbete med kustbevakningen och sjöpolisen samt länsstyrelsen i Värmland genomförs fiskekontroller på till sjöss och i land, med särskilt inriktning på trollingfisket, enligt länsstyrelsens pressmeddelande..
Det blir även fler nykterhetskontroller än normalt. Om detta skall ske snart så har man väl inte så mycket för det då inte de som kan tänkas ta sig en sup innan båtfärd har sjösatt..
Polis har inte funnits i Vänern på flera år, där tyckte man att Göteborg behövde dem bättre och då får naturligtvis Vänerns kommuner stryka på foten, som man antagligen får göra när denna stad skall bygga en lågbro.. Men däremot har vi kustbevakningen liggande här och de skall tydligen vara med i synen..

Om Vänern skriver man uppskattande: Världens bästa lax och öring sjö med fångster på upp till 100 ton per år, dessutom yrkesfiskets årliga uttag på ca 50 ton.. Tonvikten ligger på det moderna trollingfisket som startade här för 30 år sedan.. Samt bästa månader är; april, maj, juni och oktober, november och december. Men… de sista två somrarna har levererat överraskande bra fiske...
Kustbevakningen vid kaj om det nu är denna båt som skall delta, det kanske är en av de mindre som finns ombord som kommer att agera om någon kontroll behövs.


Men det hindrar väl inte att staten fixar en polisbåt i Vänern och något som detta torde väl staten anse vara lämpligt för oss.. Och ha råd att satsa på med tanke vad det blev av det storvulna polishuset som en gång presenterades.

Inga kommentarer:

Blockad.

 Nu när det övertidsblockad för vårdpersonal och naturligtvis får Lidköpings sjukhus i vanlig ordning dra det kortaste strået då avdelningar...