torsdag 14 april 2016

Modulhus igen..

"– Det är bara att konstatera, behovet är stort. Vi måste bygga fler bostäder i stan. Vi fortsätter att leta möjligheter till förtätningar i Lidköping," säger Per Alexandersson AB Bostäder..
Förtätningar?? Och det är att slänga in lite modulhus-boende här och där med allt vad det innebär av ledningar och dylikt, el som avlopp..
Visst, men inte är det modulhus som ger den framtida lösningen på bostadsbristen, om man med modulhus menar temporära bostäder enkom för asylsökande.. Bygga modulhus vid Taxi och Fredriksdalsskolan samt vid brandstation verkar något av en desperat konstgjord andning.. Lägg ert krut på permanent byggande och Lidåker kan väl inte dröja år innan det påbörjas, förhoppningsvis..
Dessutom anser flera utom AB Bostäders VD att modulhus är en dyr etablering delvis på grund av den korta tiden de står. Enligt Boverket blir hyran för en modulbostad på 30 kvadratmeter cirka 5.200 kronor per månad om man räknar med att den står kvar i tolv år.. Då kanske hamnstaden står i full blom...
Suktar AB Bostäder efter de 20 miljoner som Lidköpings får av regeringens integrations pengar.. Vars budget för invandringen snart är uppe i fantastiska 70 miljarder.. Vilka får styka på foten för det?

Inga kommentarer:

Blockad.

 Nu när det övertidsblockad för vårdpersonal och naturligtvis får Lidköpings sjukhus i vanlig ordning dra det kortaste strået då avdelningar...