onsdag 27 april 2016

Exit IFK Kungälv.

Besked från Svenska bandyförbundet, IFK Kungälv beviljas inte elitlicens.. Men det var väl väntat..
Styrelsen var enhällig i sitt beslut, man har liksom vid tidigare ekonominämnds-beslut funnit att denna gång IFK Kungälv i flera avseenden inte fullgjort vad som framgår av gällande reglemente..
Beslutet att inte bevilja IFK Kungälv elitlicens gäller för säsongen 2016/2017, då föreningen ned-flyttas till Allsvenskan”, enligt bandyförbundets hemsida..
Frågan om att överta den vakanta platsen i Elitserien 2016/17 kommer nu att ställas till IK Tellus följt av Ljusdals BK.
Om båda lagen tackar nej kan det bli en elitserie med bara 13 lag.. Då måste det väl bli ett lag mindre som åker ut förmodar jag.. Om man skall ha kvar 14 stycken lag..
Det är pengar som spökar igen som på många ställen och lag i Sverige, även i sådana populära sporter som fotboll och ishockey.. Även i högsta divisionerna.. Men där är det andra löner än i elitbandyn.. Men långa och dyra resor kan förekomma överallt och de kostar..

Inga kommentarer:

Blockad.

 Nu när det övertidsblockad för vårdpersonal och naturligtvis får Lidköpings sjukhus i vanlig ordning dra det kortaste strået då avdelningar...