fredag 8 april 2016

Entré syd.

Då kan vi idag läsa om Åhlénsparkeringen och vad AB Bostäder med partnern Frenbo vill åstadkomma där.. Man kallar det för Entré syd..
Men som de flesta projekten så är detta en låååång procedur, minst fyra år tror de inblandade, ungefär den tid det kommer att ta för Biltema att bli färdigt, från ax till limpa..
Undrar om man då räknat in politikerna i Lidköpings kommun, eventuella överklaganden o.s.v. Om allt får grönt ljus står det!!!! Kanske invigning samma år som de första husen i Hamnstaden..
Men hur som helst så ser jag med glädje att man tar med ett slags parkeringshus med 300 platser och det är ett måste för att få centrum att leva.. Kan bli svårt för ett visst bilfientligt parti att svälja och politiskt käbbel kan komma..
Bostäder, Affärslokaler och parkering allt på tre våningar är tänkt och även kan det komma bostäder på nuvarande Åhlénshusets tak där det nu är parkering.. Om man skulle bygga direkt där eller bygga på en våning vet jag inte..

Kan finnas en annan bromskloss också och det är Länsstyrelsen som kan lägga sina fingrar emellan och komma med krav som försvårar, skulle inte bli förvånad..
De små röda husen som nu står efter Esplanaden kommer troligen att rivas eller eventuellt flyttas, i alla fall något av dem. Där finns Antikvariatet och Djurens vänner. Dessa hus kommer att få ge plats åt Entré syd, ett hus är väl tomt och inte i bästa skick heller.. Så bilden efter Esplanaden kommer bli annan här.

Inga kommentarer:

Framtiden med pension

Läser en del åsikter om pensionen att vi skall göra si eller så.. Klarar du av det så det viktigaste är att arbeta ett helt arbetsliv och ...