lördag 26 mars 2016

Fika-stad.

Vad nu? Skulle Alingsås slå oss i att vara en fikastad?
Alingsås är känt för sina kaféer skriver GT och nu är det tid för en internationell turistsatsning.
Världen ska vinnas med begreppet "The Capital of Fika". – Det är redan ett stort intresse från utlandet, berättar turistchefen där. Det får inte stå oemotsagt eller vad säger turistansvariga i Lidköping?
Skippa porslinsjippon det har vi ändå ingen större anknytning till längre och kör på det som lockar folk, speciellt sommartid..

– Det är väldigt cafétätt i Lidköping. I kommunen har vi räknat till 35 caféer, vilket innebär att vi tar upp matchen med Alingsås som har 30 och säger sig vara landets café-tätaste stad, sade Magnus Franzén handelsutvecklare på Tillväxt Lidköping.. Se till att ni tar den kampen då.. Det finns nu ett förslag om att uteserveringar skall få sin avgift fördubblad.. Det är inte turistvänligt, glöm det kommunen.
Garströms är ett anrikt fikaställe.. Med lite mer satsning på varor och inredning än nu kan man nästan få till en gammaldags mysig känsla över att fika där.. Vi har många fler mysiga ställen att fika på i stan, så vi ligger inte Alingsås efter.

Arkivbild.

Inga kommentarer:

Fetta!

Vill man ha en specialdesignad registreringsskylt kostar det 5000, har läst om summan 6500 kronor också, vilken summa som är rätt vet jag i...