lördag 26 mars 2016

Bönder i protest.

Köp svensk mat! Utan bönder stannar Sverige! Det var två av de uppmaningar som fördes fram när den ideella föreningen Landsbygdsupproret på långfredagen genomförde en demonstration i centrala Skara. Ett tiotal traktorer och lika många bilar deltog..
Behöver ingen uppmaning att köpa svenskt men om inte bönderna gör förtjänst på sina varor hjälper det väl inte hur mycket vi köper.. Visserligen vill man tro att vi får bättre kvalité, men det är svår konkurrens därute.

Även i Uddevalla och flera andra platser genomfördes protester av bönder som fått nog.. I Uddevalla var en riksdagsmännen på plats, Lars Tysklind (L), som åkte med i en av traktorerna genom staden. Han lägger gärna fokus på konsumentdelen av problemet säger han.. Se till att ditt parti inte lägger fokus på lagstadgade "fattigmanslöner" så att folk har råd att köpa svensk mat..
Kanske det finns bönder som längtar tillbaka till "den gamla goda tiden".. Här gestaltad av en bonde i Karpaterna för två år sedan.

Inga kommentarer:

Nivån i Vänern.

Tyckte väl när jag gick efter Vänerkanten vid Framnäs att nivån såg låg ut och så läste jag att man i förebyggande syfte hade ökat utsläppst...