måndag 29 september 2014

Ansiktslyftning Folkets Hus.

Nu verkar det som om något är på gång vad gäller Folkets Hus i Lidköping. Man har redan innan kunnat konstatera att fasaden är bitvis sprucken och färgen har bleknat. Och det har därför i samråd med kommunen beslutats om en renovering av fasaden och en ommålning av densamma.
Det finns också fönster som behöver bytas eller renoveras, en kostnad på drygt 715 000 kronor har nämnts.... Fick man inte en summa på två miljoner från kommunen reserverad? Eller var det för att förnya så att det går att köra 3D?

Så vill man ha Foajé på två plan. Eftersom det finns två salonger och för att utnyttja dessa till fullo måste man förnya den undermåliga pausyta som nu finns skrivs det eller som det står, " Foajén är kraftigt underdimensionerad och biutrymmena är i behov av uppdatering."

Även logistiken vid biljettförsäljning är i stort behov av förbättringsåtgärder. Man pekar på att möjligheter för servering behöver förbättras samt att en ny placering för kassan behövs. Där kassan finns nu föreslår man plats för ett brett trapphus till nuvarande gillestuga som skall bli plats för servering och loungeyta som det så fint heter.
Och inte minst renoveras toaletter på entréplan och källarplan och får nytt porslin. Sedan gäller det att folk dyker upp också... Kan det vara början till ett nytt kulturhus vi ser?
Av detta verkar i alla fall en fasadrenovering vara på gång, så återstår att se vad som blir av det andra. I denna stad flyter inte allt vad gäller byggen smärtfritt precis..

Inga kommentarer:

Slut.

 Ledsen, men på grund av dålig ork kommer bloggen upphöra, i alla fall under en period.