torsdag 14 augusti 2014

Kommuner med konflikter.

Kommunpolitikerna har själva fått bedöma graden av partipolitisk konflikt i den egna kommunen på en skala från 0 till 100 (Ju närmare 100 desto mer konflikt).
Och enligt politikerna i Lidköping verkar det inte vara så allvarliga konflikter i stan. Tror man på dessa så av 290 kommuner skulle Lidköping hamna på plats 111, värde 48.. På den lägre delen av den översta halvan alltså.. Om det är bra eller inte får ni avgöra själva. Konflikter behöver inte betyda dålig politik, frågan är hur de löses så det inte handlar om tjafs.
Mätningen är gjord under 2013, och resultaten presenteras i en kommande bok om den senaste stora kommunpolitikerundersökningen vid Göteborgs universitet.

Drygt 10 000 kommunpolitiker ingår i undersökningen. Medelvärdet för alla kommuner är 43.

Götene som har haft sina kontroverser där anser politikerna att det inte råder några större konflikter, de hamnar på plats 187 av de 290 med ett värde på 38 av 100...
I Skövde måste det nästan råda stiltje med konflikter i den kommunala debatten. Man hamnar enligt deras politiker på plats 207 av 290 och med ett värde på 35 av 100 där 100 är mest konflikter..
Till skillnad mot Skara som hamnar på 6 plats i Sverige med ett värde på 74.. Där är det nog intressant och vara åhörare..
Mest konflikter i Sverige finns det i Landskrona(83) och minst skall det finnas i Tibro med ett värde av 11 enligt deras politiker, sover man på möten där?
Vet inte om man jämställer debatt med konflikter i undersökningen har inte läst så noga eller hur man definierar konflikter, är det olika åsikter så borde inte konflikter vara av negativ art.

Källa; Dagens samhälle.

Inga kommentarer:

Slut.

 Ledsen, men på grund av dålig ork kommer bloggen upphöra, i alla fall under en period.