onsdag 19 februari 2014

Negativt befolkningsmål.

Oftast talar kommunpolitiker och då inte bara i Lidköping om befolkningsmål. Här har vi i våra lokala medier med jämna mellanrum kunnat läsa om dessa och uppställda mål. Som att vi skall nå 45 000 runt 2030.
Men det verkar som om våra politiker har resignerat, för nu tror man inte att det målet uppnås och följer man SCB:s statistik för Lidköping får man nog gem dem rätt.
Samtidigt måste politiker ge en kommun rykte om sig att vara företagsvänligt utan att därför gå till överdrift. Bostäder och jobb är viktigt anser man. Där har Hedvall en politisk invändning, han menar att "alliansen har en politik som bygger på att sabotera utvecklingen".. Och det är inte utan man undrar vad alliansens centrumhysteri leder till. Å andra sidan har Hedvall en samarbetspartner som "hänger" upp sig på träd.

Nu när man reviderar sitt mål om inflyttning, kommer det att förändra hamnstadens inriktning? Eller annat bostadsbyggande överhuvudtaget? MP vill bygga bostäder på Hovby flygplats istället för verksamhet som kan ge upp till 100 arbetstillfällen. AB Bostäder vill bygga höghus ganska centralt. Men vågar man verkligen bygga först utan att se till att det finns jobb? Skövde har en helt annan utveckling och springer ifrån oss rejält. Men där har staten hjälpt till att underminera vår ställning..
Hur påverkas Hamnstaden av dålig inflyttnings tillväxt? En sämre prognos måste väl få följder för bostadsbyggandet, bostäder i sig självt skapar inte i någon större utsträckning ökad inflyttning. Gör att redan boende i staden flyttar ut.

Arkivbild.

Enligt SCB.. Lidköping +160 till 38.414 invånare. Alltid något sa han som fick se Åmål... Vi får spö av Skara med en ökning på 299 och där har man nog Jula att tacka för en del. Skövde kutar ifrån betydligt mer med 647 personer. Kanske det är bättre att ta företag till Hovby än bostäder! Med denna utveckling har vi knappt styrfart över 40 000 till år 2030..

Inga kommentarer:

Slut.

 Ledsen, men på grund av dålig ork kommer bloggen upphöra, i alla fall under en period.