lördag 7 december 2013

Under belägring.

Så kom då dagen för demonstrationen och det var kallt för både åskådare och demonstranter. Frågade en polis hur många man var och han sade 300 stycken en åskådare hade hört 200 stycken, sak samma, många var de. Var du än såg runt centrum så fanns det någon form av polisaktivitet.
Och torget var avspärrat totalt, även gator som går mot torget var stängda. Kravallstaket efter sidorna och polisbilar på vissa angränsande gator. Lite kaos blev det med biltrafiken som skulle in mot torget innan den trafiken stoppades helt. Man får förmoda att denna insatts kostat, upp till miljonen har nämnts, det kom poliser b.la. från Göteborg, Uddevalla, Strömstad mm. Som en högriskmatch i fotboll.
På ena sidan Lidan stod de röda och ropade.. Och jag tror de var något mer till antalet.

På andra sidan utanför Vandrarhemmet stod Svenskarnas parti och gjorde inte så mycket ljud ifrån sig.

Mittemellan var polisen med en massiv insats, man hade även tagit fram "arrestbilar", kanske i avskräckande syfte.

Och vad vore en sådant här laddat ämne utan lite bråk. Men jag såg bara en liten incident där polisen ingrep mot en grupp som försökte störa demonstrationståget och de blev snabbt bortforslade. Inget emot det som var i Jönköping om det var förra året.

Som en utväg hade polisen ridande polis till hands och de ingav respekt.

Får se hur kvällen blir om det blir något efterspel eller vandalism, men jag tror många vill direkt hem för vädret gör inte att man stannar ute för länge. När jag gick hem vid sex tiden så såg det ut som om polisen hade allt under perfekt kontroll.
Facit blev tydligen kl 19.30 när det var över, 11 personer omhändertagna enligt polislagen för att man inte följt tillsägelser, Ytterligare 18 personer har avlägsnats från centrum genom tillsägelser. Ingen skadegörelse såvitt jag läst.

Inga kommentarer:

Telia.

Så skall Telia "justera" priset igen då och det kan väl bara betyda uppåt.. Senast det begav sig var väl när vi alla blev med 100...