lördag 17 november 2012

Stadsplanering...!

Planer för hur stan skall byggas, bo och leva i finns det gott om i denna stad. Alltifrån att kapa betongbroar och göra dem öppningsbara till mer jordnära ting.
Några långbänkar har vi också och den längsta(troligtvis) som inte många av dagens pensionärer får uppleva helt färdig är den omtalade Hamnstaden.
Sedan har vi tjafset om byggandet av polishuset, där det verkar vara på stället marsch och om polisledningen verkligen vill satsa på något dyrt bygge utanför Göteborg.
Sedan har man från minst två ägare till fastigheter där forna hyresgäster flyttat ut presenterat planer på nya verksamheter.
Det är GE Real Estat Sweden AB som äger fastigheten till vänster på bild som stått i stort sett tom sedan tingsrätten flyttade. Fastighetsägaren begär nu att få ändrad detaljplan för att fastigheten skall tillåtas ha kontor, bostäder, skollokaler och vårdlokaler. Vad som kommer att tillåtas får man väl fundera på från politiskt håll.
Sedan har vi Orion-huset i centrum där ägaren Thunbolaget en gång presenterade planer för ett slags galleria med rulltrappor och med flera butiker där biblioteket nu flyttat ut. Facit borde väl komma någon gång, såvida man inte nöjer sig med tomma lokaler.
................Gamla Tingshuset.................. Orionhuset där bibblan fanns.

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...