tisdag 20 november 2012

Skattemedel till Rörstrand museum.

Det är inte bara i Götene det "trixas" med skattemedel.

Det bolag som driver Rörstrands Museum har missat momsinbetalningar i ett par år. Vilket har gjort att plötsligt har en vinst på ca 30.000 kr förvandlats till en förlust på ca 500.000 kr. Därför tog aktiekapitalet slut.
Som så många andra så har man skjutit upp inbetalningarna av momsen flera gånger men som alltid går det inte i längden.
Så hux flux blev vinst till förlust. Men är man i nåder hos Kommunfullmäktige finns det alltid skattemedel att ta till och man öppnade skattkistan och sköt till medel för att säkra driften för framtiden. Även beslutade man att återställa aktiekapitalet som försvann genom skatteinbetalningen.
I en ände strömmar det ut skattemedel i den andra skjuter man till, status quo då?
Men får man hantera våra skattepenga så här tro?
Vår status som "porslinsstad" får väl inte rubbas, trots det inte är myckett kvar av den varan sedan länge. Rörstrandsområdet har nu flera anställda från olika näringar än när området drevs som porslinsfabrik, ca 1200 människor jobbar där nu. Och en väldigt liten del har med porslinstillverkning att göra.
Är Kommunfullmäktige lika villiga att skjuta till medel om andra slarvar med momsen tro? Utanför den fina kulturen?
Som ursäkt har man att över det vanliga tugget om "en kulturgärning bra för staden så, "museumet är visserligen inte lönsamt i sig men det bidrar till att locka 100 000-tals människor till Lidköping"!!!! Via internet-besök då eller?
Så förnekar man att skatten skulle vara orsaken till de ekonomiska problemen. Det är istället ökade utställningskostnader och ökade personalkostnader, bland annat, som gjort att Rörstrands Museum nu behöver ett kraftigt tillskott av pengar.
Men tillskott av skattemedel behöver man i vilket fall som helst. Om utställningskostnader och personalkostnader fortsätter att öka då? Mer skattepengar eller?

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...