fredag 23 november 2012

Skara sommarland säger upp.

Köpstaden intill Skara sommarland är sedan länge ett avslutat kapitel och vad det blir av byggnaderna återstår att se.
Att tro att Skara sommarland skulle röna samma öde är svårt. Men man tvingas säga upp fyra anställda. Men enligt tillförordnade vd:n Hans Ericsson är det här inte en följd av minskat antal besökare, utan av en översyn av hela organisationen.
Man ser över hela organisationen kontinuerligt, säger han. Troligtvis spelar minskat antal besökare in mer än vad man vill erkänna.
Skara sommarland har 450 säsongsarbetare och 19 heltidsanställda. Fyra av dessa, två tjänstemän och två arbetare, har nu alltså varslats om uppsägning. – Det finns ingen dramatik i det här. Att vi tvingas till det här beror helt enkelt på arbetsbrist, säger Hans Ericsson.
Att det är arbetsbrist måste väl bero på minskat antal besökande... Nöjesparken räknade i år in 260 000 besökare, vilket är 60 000 färre än kalkylerade 320 000. Vädret får skulden och det är nog delvis sant.
Men om varslen fortsätter i denna takt i Sverige som idag så lär nog denna typ av nöjesinrättningar i hela Sverige bli lidande.
Lisebergs nöjespark hade 7% mindre besökare 2012 än under 2011 och de är inte riktigt så beroende av vädret som Skara sommarland med stora badbassänger.

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...