tisdag 13 november 2012

Samma tendens med betyg.

som i övriga skolor i landet.
Kvinnor har betydligt bättre studentbetyg än män på De la Gardiegymnasiet i Lidköping. Orsaken är okänd och en utredning ska göras.
I Lidköping skiljer det 1,8 betygssteg mellan kvinnor och män, till kvinnornas fördel. Det visar rapporten Öppna Jämförelser gymnasieskola 2012 från Sveriges kommuner och landsting, SKL.
Nu skall gymnasienämnden i Lidköping se närmare på vad som kan ligga bakom.
Varför göra något som ni redan vet orsaken till? Orsaken är okänd? Det tror jag inte. Pojkar är mer för praktiska bestyr, sitter hellre framför en dator, spelar tv-spel, sysslar med sporter, pimplar öl osv i högre grad än tjejer. Och i den mån tjejer sysslar med samma saker så kan de hålla två bollar i luften samtidigt och då blir inte skolan så mycket lidande.
Det konstiga är att senare i arbetslivet är det pojkarna som har de högsta chefsposterna och bättre betalt än flickorna, så någonstans på vägen sker en förändring. Bättre ni tar den frågeställningen.
En enligt mig något krystad förklaring är: -Förklaring kan vara att vi från låg ålder behandlas olika. En del skyller på den gamla läroplanen - att den byggde på att eleverna skulle ta mer ansvar själva, låter som en produkt av psykologer.
En anna åsikt är att: exempelvis tycks det vara så ibland att en del killar upplever en slags konflikt mellan att vara cool och att prestera bra i skolan.
Inget är generellt men i statistiken är det så att flickor har bättre betyg än pojkar vad nu orsaken än må vara.

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...