onsdag 7 november 2012

Gångtunnlar!!

Samhällsbyggnadsnämnden har tydligen beslutat att sätta igång arbetet med att bygga en tunnel för cyklister och fotgängare under Skaravägen. Tunneln skall förbättra säkerheten för dem som använder gång- och cykelleden alldeles utanför Änghagens köpcentrum. Arbetet skall utföras av Park Gata. Man beräknar att börja inom kort, vad nu kort betyder i denna stad.
Det är väl gott att man tänker på säkerheten men samtidigt kan man undra vad man tänkt sig med övergången från torget över ringleden till Rörstrandsområdet och i förlängningen blivande hamnstad?
Där stoppas nu trafiken effektivt upp av varenda gångtrafikant som skall passera över ringleden. Troligtvis har väl nämnden inga pengar till detta lite mer omfattande bygge eller menar man att det inte är någon risk för säkerheten här?
På ringleden från resecentrum förbi rondellen innan "älva" till trafikljusen därefter till övergången till Rörstrand är det ett enda stor stoppkarusell för biltrafiken.
Men det kanske är ett led i ett "levande centrum" där bilar skall mobbas.
Lite längre ner mot Framnäs köpcentrum står det dessutom järnvägsbommar över vägen, där det hänt att de strejkat i nedfällt läge, kaos........Och detta får de bestämmande till en ringled, där trafiken skall flyta.
Vad denna skylt vid övergången från gågatan från torget i centrum till Rörstrand skall förmedla vet jag inte riktigt. Får inte gående svänga vänster och inte leda barn??

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...