onsdag 7 november 2012

Becksvart!!

Jösses vad svart det blev när både inomhus belysningen plus utomhus lamporna slocknade i stan.
Ett omfattande strömavbrott inträffade i Lidköping på tisdagskvällen. 21 000 kunder drabbades.
Orsaken var att en grov kabel från Vattenfall smälte ihop vid ställverket vid Toveks bil. Efter ca en kvart kunde man koppla på ström från Fortum.
Det var en kortslutning i den nya matning som dragits som kabel i marken istället för dem i luften förbi Änghagens köpcentrum till ställverket vid Toveks bil. Nu försörjs Lidköping via Fortum och någon ytterligare reserv finns inte. Så ytterligare bakslag inom den närmaste tiden kan föra oss tillbaka till medeltiden. Arbetet har påbörjats med att reparera skadan. Arbetet beräknas vara klart måndag 12 november.
Skadorna betraktas av Lidköpings Elnät som mycket omfattande. Kraftiga stålbalkar har böjts, splittrat porslin och annat material har spridits över området.
Hur tusan det kunde hända får vi väl se om vi får reda på. Det var strömlöst alldeles för kort tid för att det skall visa sig om nio månader....!!

Men så svart det blev, fick känna mig fram efter väggen och fick tag på den ficklampa jag alltid har hängandes på ett speciellt ställe.
Kunde då plocka fram lite ljus och få ledsyn.....Sedan när strömmen kom tillbaka skulle vissa system startas om såsom digitalboxen osv. Som tur var så skötte sig datorns tekniska utrustning automatiskt efter strömmen slogs på igen.

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...