torsdag 29 november 2012

Epilog: Medeltidens värld.

Naturligtvis är inte det sista sagt i denna härva ännu, det lär komma mer. Men nu har man fått en syndabock som politikerna i Lidköping fick med värmeverks-härvan.
Götenes kommundirektör Roger Selmosson har entledigats från sitt uppdrag med omedelbar verkan. Samtidigt har kommunstyrelsens ordförande Kenth Selmosson (S) sjukskrivit sig.
Detta beslut drevs igenom av Socialdemokraterna med stöd av Vänsterpartiet och Götenes framtid. Och om man får tro SR Skaraborg så blir avgångsvederlaget till kommundirektören 2,5 miljoner kronor.
Allianspartierna med Miljöpartiet är mycket kritiska till hanteringen och menar att det inte är seriöst att grunda ett beslut på ett TV-program och efterföljande debatt. Så det enda ni visste om var vad Uppdrag Granskning kom fram till? Innan detta program var det frid och fröjd? Men jag kan hålla med om att tjänstemän oftast offras i någon politikers ställe. Om inte programmet sänts, hade ni då överhuvudtaget seriöst hanterat de 100 milj skattebetarna hittills fått punga ut?

Redan innan Äventyrslandet sågade turistrådet de prognoser som visar hur framgångsrik medeltidsbyn Medeltidens Värld i Götene skulle komma att bli. När väl Arnfilmen glömts av folk fanns inte den draghjälpen längre.
I en förstudie som presenterades för politikerna sades det att medeltidsbyn år 2011 kommer att locka 50 000 besökare om året och gå med en miljon kronor i vinst. – Vi ska ha klart för oss att konkurrensen är stor och folk är kräsna, sade Bo Öster på Svenska turistrådet.
Nu är man uppe i ca 100 miljoner i förlust och det är inte slut ännu.
Riddare ARN:s epok är sedan länge förbi och nu verkar det som Äventyrslandets är det också

Det meddelas att Kommunstyrelsen beslutade att betala in ett extra aktieägartillskott på inte mindre än 20 miljoner kronor. Vi kommer ändå aldrig ifrån skulderna utan de måste betalas, säger han. Gör vi så här kan vi också undvika att få en stor kostnad på en gång om Äventyrslandet skulle säljas säger Anders Månsson (GF) är kommunstyrelsens tillförordnade ordförande. Men han är tydligen tveksam till om man kommer att få det sålt, trots att två spekulanter finns.
Är summan uppe i 120 miljoner kr nu då? En fantastisk "nätt liten" summa, hade någon nämnt att det skulle kosta kommunen denna summa när ARN filmen gick som bäst och när Bert gick in som intressant så skulle han fått idiotstämpel på sig.
Stryka ett streck över det hela och gå vidare sa Bert.....Jojo, världens dyraste streck då...Gå vidare måste man men att bara skjuta det åt sidan vore väl ett hån mot alla skattebetalare.

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...