torsdag 29 november 2012

Byggandet i stan!

Det pågår lite reparationer runt om i staden, i alla fall det jag har sett. Lite nybyggnation också i väntan på det första spadtaget av Hamnstaden. Då det väl skall trissas upp med byggandet. Överbyggnad av reningsverk eller ett nytt sådant är också ett bygge i mångmiljonklassen. Småvillor verkar det inte vara någon större fart på och blir det flera "varsel" från näringslivet så satsar väl inte folk på villor. Förra året spådde Trä- och Möbelföretagen att det i år skulle byggas ca 1000 småhus mindre i landet.. Och med tomtpriser i Lidköpings centrala delar samt Askeslätt och Sjölunda på ca 230.000 - 280.000 kronor tar man inte lätt på att bygga nytt.
Här "påtar" Backgårdens bygg i liten skala ovanför restaurang Italia, vad det nu skall bli....

Vad som sedan blir av långbänken nytt polishus får vi väl se. Polisen måste väl snart ha slut på ursäkter och komma med besked. Skall man husera i de åldriga lokalerna? Flytta all polisverksamhet och lägga ner som man hotar göra med den lokala narkotika roteln i hela Skaraborg. Eller är man så djärva att man anser att poliserna här är värda fräscha lokaler?
Vem vet, endast den gudomliga högsta polisledningen, kanske....
En delegation från hjärntrust-polisledningen i Göteborg som antagligen skall se till att inte något tar för stora resurser därifrån samt Rikspolischefen träffade poliser i västra Skaraborg. Under besöket framgick det att beslutet om hur ett nytt polishus kommer att se ut och var det kommer att vara beläget, bör bli klar vid årsskiftet.
Några detaljer i ärendet vill Ingemar Johansson ännu inte gå in på. – Men min "största" önskan är att det ska bli ett modern polishus här och det finns ett antal alternativ, säger han. Det skall bli intressant och se om något svar kommer vid årsskiftet.

Nuvarande polishus i Lidköping tillhör kategori, modell Ä+

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...