fredag 27 juli 2012

Förändring till vad inom sjukvården?

Inför demonstrationen på lördag om vårt sjukhus så skriver politiska representanter idag i Fria Ord i NLT.
Det är nästan så man blir mörkrädd. För det första har man skrivit fel rubrik, det står: -"Förändring behövs för utveckling", man måste missat några ord där, skulle ha stått: -"Förändring behövs för avveckling".
Sedan kommer det mest hårresande och det är när man skriver: -"Dialogen måste utgå från "fakta" och de förslag som presenteras från våra ledande tjänstemän och från oss i sjukhusstyrelsen"....
Förstår inte? Varför måste den det? En styrd debatt baserad endast på uppgifter från en part? Vad skulle man kalla sådant i samhället i övrigt tro?
Sedan kommer det som avslutning det man tror sig ha en poäng med: "Att inte ta ansvar för ekonomin är lika otänkbart som att inte ta ansvar för sina patienter."
Har ni frågat er hur dessa ansvar fördelas? Har ni frågar er om budgeten kan förändras så den mer anpassas till den mänskliga biten? Har ni frågat er om det går att få in pengar via annan sektor än skattemedel
Troligtvis är ni blinda inför en tjänstmanna produkt. Kan ni inte avvara några tjänstemän?
Det är två representanter som skriver i dagens Fria Ord och som tror på deras teori om "utveckling", det är Susanne Larsson(S) och Mikael Wendt(FP). Och de båda är sorgligt nog ordförande respektive vice ordförande i Skaraborgs sjukhus.
Vill ni läsa mer fantasier så gå till Västra Götalands regionen, Vägen mot ETT sjukhus.
Där får ni vackra och ord som om de kom från Änglamarken, för att vi skall först vårt eget bästa. För mig är de på gränsen till fascistoida.

Inga kommentarer:

Slut.

 Ledsen, men på grund av dålig ork kommer bloggen upphöra, i alla fall under en period.