söndag 14 november 2010

Vad är på gång? Ännu ett rån.

Birgers frukt på Skaragatan blev utsatt för ett rån på lördagskvällen. Två yngre män, som utförde rånet iklädda rånarluvor, är fortfarande på fri fot. Det har fastnat på övervakningskamera. Pengarna de kom över räcker inte länge säger ägaren.
Troligtvis gör de det för det är coolt dårarna och vet att om de är unga så får de knappt straff.
Dagen efter på söndagskvällen kom nästa rån. Gamlestadens livs också på Skaragatan bara något hundratal meter från Birgers frukt blev vid 22-tiden rånat av två maskerade män.

Tre rån under ca en veckas tid, vår stad har definitivt blivit av med sin oskuld om nu någon trodde något annat. Mord, gängbråk och rån har vi haft inom en inte så lång tidsperiod. Polisen tror att rånen görs av ett gäng, kanske inte samma personer men inom gänget. Nu får vi se vad polisen i Skaraborg mäktar med.

Och tydligen har man jobbat på bra. Tre unga män är misstänkta. Männen hämtades till förhör under tisdagen, två dagar efter sista rånet och misstänks för inblandning i något av de tre butiksrån som inträffat den senaste veckan i Lidköping.
– Vilka eller vilket rån det handlar om går vi inte ut med just nu, säger inre polisbefäl, Göran Larsson.

Männen som alla kommer från Lidköping och är över 18 år, anhölls och ska förhöras.
Det blir väl till att utöka antalet celler i vårt nya polishus som förhoppningsvis snart kommer igång. Tänkt läge, bild. Intill Åhlens affären och granne med systembolaget.
Eller förhalar polisledningen i Västra Götaland det igen? Kanske man gör som med larmcentralen, flyttar det till Göteborg. Vid larm, var god dröj, närmaste lediga patrull finns i Alingsås.

Inga kommentarer:

Slut.

 Ledsen, men på grund av dålig ork kommer bloggen upphöra, i alla fall under en period.