lördag 13 november 2010

Otäckt mord i Skara.

Skara har fått ett bestialiskt mord.
Mannen högg huvudet av sin flickvän eller bekant och skar av flera andra kroppsdelar, enligt uppgifter. Media påstår att han sågade av hennes huvud.

Sedan ringde han polisen och berättade att han dödat henne. När polisen kom satt han lugnt kvar i lägenheten och väntade på dem. Polisen hade hela tiden telefonkontakt med mannen. Det tog 20 minuter för polisen att komma dit men man säger att man måste först kontakta ambulans och att man inte visste om det fanns vapen med i bilden.
Kom polisen sedan från Lidköping får man väl räkna med minst tio minuters åk-tid.

- Han ger ett läskigt intryck, säger en granne till den gripne mannen.
Det är en kvinna från Boråstrakten, 40 år gammal, som misshandlades och dödades i en lägenhet i Skara vid 19-tiden på fredagskvällen enligt källor. Mannen som är 32 år anhölls av åklagare.

Mannen greps misstänkt för mord och fördes till Lidköpings polishus för utredning. Utredningen sköts av kriminalpolisen i Skövde.

Spekulationerna i full gång som vanligt på Flashback. Där man snabbt lade ut bilder och identitet.

Uppgifter enligt media:
Den mördade kvinnan hade fem barn.
– Vi har id på kvinnan, anhöriga är underrättade, säger Stefan Gustafsson, informatör vid polisen i Västra Götaland.

Den misstänkte mannen finns i polisens register sedan tidigare:
– Han är känd av polisen, säger man.
Polisen vill inte gå in på vilken typ av brottslighet som det rör sig om, men det är inte i nivå med mord. Enligt Aftonbladet rör det sig om narkotikabrott och stölder. Det ska ha skett på flera orter i södra och mellersta Sverige.
32-åringen var drogad av narkotika när han greps, men det finns ännu inga uppgifter om han varit drogad vid tillfället för mordet.
Eftersom ingen annan befann sig i lägenheten betraktas ärendet som "polisiärt uppklarat". Mannen har även under förhör erkänt mordet så nu överlämnas det till åklagare och tingsrätten för dom. Fängelse eller psykisk vård är frågan, det lutar nog åt vårdhållet är jag rädd för.

Det är i alla fall försvars advokatens linje. Under lördagen utsågs Tore Brandtler till 32-åringens försvarsadvokat. Han erkänner gärningen. Det finns inget motiv, han mår psykiskt dåligt, säger Tore Brandtlert. Försvarsadvokaten förnekar polisens påstående om att hans klient skulle varit påverkad av droger.
-Det stämmer inte utan det beror på hans psykiska sjukdom.

Han hade känt sig styrd av någon annan att utföra dådet. Han hade känt sig styrd tidigare också men inget hade hänt då.

Skaraborgs tingsrätt beslutade på måndagen att 32-åringen ska genom en rättspsykiatrisk undersökning för att man ska kunna fatta beslut om huruvida han ska överlämnas till rättspsykiatrisk vård. Syftet med undersökningen är även att ge domstolen underlag för att kunna bedöma om mannen led av en allvarlig psykisk störning när han begick mordet och om han på grund av den störningen ”saknat förmåga att inse gärningens innebörd eller att anpassa sitt handlade efter en sådan insikt”, skriver rådman Ann-Christin Andersson.

MER. Där finns det senaste.

Inga kommentarer:

Kropen trilskas.

 Har fått en slänav någon orkeslös  i kroppen hemvården har fått rycka ut hit lera gånger för assistans.. vad det ärblir det inte bättre får...