onsdag 17 april 2024

Resa gratis?

 I sommar kommer svenska 18-åringar få tågluffa gratis i Europa.. Kanske några från Lidköping tar chansen❓

EU kan betala en månad lång semester för dig..  Tågkortet för sommaren 2024 kommer att delas ut till 35 000 europeiska ungdomar.. Projektet kallas Discover EU..

Men det finns vissa villkor.. 

Det är hårda regler gällande vem som kan ansöka om resekortet. För sommaren 2024 måste du vara född mellan den 1 juli 2005 och den 30 juni 2006.. Du måste också vara medborgare i ett EU-land eller att du bor i ett land som har avtal med EU..

I år räknar man med att 793 svenska 18-åringar kommer få resa gratis i sommar.. Resekortet gäller framför allt för tåg, men kan också inkludera flyg, båt eller buss.. En trevlig möjlighet för en del som är ute efter ett litet äventyr har varit ute mycket i världen det är en annorlunda känsla..

Ni kan möta olika levnadssätt redan inom EU  området detta såg vi på en vanlig turistresa i Rumänien där vi även besökte Draculas slott.. Men häst och vagn ser man sällan här hemma nu för tiden..

Arkivbild.

Inga kommentarer:

Kropen trilskas.

 Har fått en slänav någon orkeslös  i kroppen hemvården har fått rycka ut hit lera gånger för assistans.. vad det ärblir det inte bättre får...