söndag 21 april 2024

Kontanter.

Skall erkänna att jag är mycket dålig på att använda kontanter än värre sedan man kunde använda "blipp".. Blippen innebär att du har ett kort med kontaktlös betalning som gör att du kan betala belopp upp till 400 kronor utan att använda din pinkod..

Att använda digital betalning är smidigt och enkelt – men det utgör ett hot mot kontanternas existens. Nu varnar Riksbanken om att åtgärder behövs..

– Om man inte fattar aktiva beslut nu så skulle vi kunna ha en situation om inte alltför lång tid där kontanter är i det närmaste oanvändbara i Sverige, säger enhetschef på Riksbanken..

Kan inte hjälpas man är för bekväm det är så lätt att plocka fram plastkortet och lägga det mot terminalen det enda besväret kan bli att du måste ange en kod.. Är rädd att kontanter sjunger på sista versen..

Man ser mer och mer borttagna bankomater ute på stan om du vill ha kontanter.. Finns både banker och butiker som inte längre hanterar kontanter, banker vet jag inte om de är skyldiga att ha kontanter men de är inte skyldiga att ha bankomater..

Här i stan har man tagit bort flera stycken typ bankomater, tre som jag kommer på..


 Arkivbild.

Inga kommentarer:

Slut.

 Ledsen, men på grund av dålig ork kommer bloggen upphöra, i alla fall under en period.