tisdag 19 mars 2024

Våfflor

 det är gott det.. Förr fanns det faktiskt i Lidköping ett slags typ "korvstånd" som bara sålde våfflor de fanns inte lång tid men ett sådant stånd i alla fall vet jag fanns..

Och just våfflor tycker jag är  jättegott frasiga sådana med grädde och sylt.. Med sylt kunde man köpa på den tiden men har för mig inte med grädde..

Har sett under dessa dagar att butiker  plockat fram färdigblandade våffelsatser i paket bara tillsätt vätska och sylt samt grädde naturligtvis.. Äger tyvärr inget våffeljärn så det blir inget känner inte för att köpa något heller fast det är så jäkla gott..

Våffeldagen infaller den 25 mars varje år och är historiskt en kristen högtid. Dagen kom lite senare att markera skiftet från vinter till vår i det som kallas vårfrudagen.. Får se om vädergudarna accepterar denna våffeldag som starten på våren.. Efter kommer påsken och det vet vi hur kall den kan vara men vintern borde normalt rasat ut.


 

Inga kommentarer:

Kropen trilskas.

 Har fått en slänav någon orkeslös  i kroppen hemvården har fått rycka ut hit lera gånger för assistans.. vad det ärblir det inte bättre får...