lördag 30 mars 2024

Nytt larm!

 Nu kommer nästa "larm" och det gäller choklad som kan bli svindyr..

"Sötsugna svenskar kan tvingas betala långt mer för att stilla sitt chokladbehov de kommande åren. I veckan nådde nämligen priset på kakao en historisk topp och europeiska chokladtillverkare varnar för kommande prishöjningar..

Det nya rekordpriset på 10 000 dollar per ton för kakao kan jämföras med prisnivåer strax under 3 000 dollar för ett år sedan och kring 4 000 dollar vid årsskiftet – redan det historiskt höga prisnivåer" står det att läsa..

Ok, det är illa men är det något jag kan skippa är det choklad hör inte till det jag handlar mest, långt därifrån.. Så detta skall förhoppningsvis inte belasta kontot så det blir röda siffror utan kan relativt obemärkt glida förbi.. Får se vad det blir om det finns något dolt man inte räknat med eller om marknaden på något sätt reglerar sig själv..

Så några tomma lokaler i Lidköping eller vårt land kanske inte vi kommer att få se på grund av detta, om det finns några som specialiserat sig på choklad möjligtvis.. Får se var smärtgränsen går hos folk..

Arkivbild.

Inga kommentarer:

Kropen trilskas.

 Har fått en slänav någon orkeslös  i kroppen hemvården har fått rycka ut hit lera gånger för assistans.. vad det ärblir det inte bättre får...